ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HERIOT WATT

Με ιστορία που χρονολογείται από το 1821 , το Πανεπιστήμιο Heriot – Watt έχει καθιερωμένη φήμη  για την παγκόσμιας κλάσης διδασκαλία του καθώς και για την πρωτοποριακή του έρευνα, η οποία το έχει καταστήσει ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τη βιομηχανία .

Το Heriot – Watt είναι επίσης το πιο διεθνές πανεπιστήμιο της Σκωτίας με εδραιωμένη παρουσία στο εσωτερικό της χώρας με 31.000 μαθητές αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο με παρουσία σε  πανεπιστημιουπόλεις στο Ντουμπάι και τη Μαλαισία.

Βασικά στοιχεία

  • Έχει 1.737 μέλη προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των 480 ακαδημαϊκών και 180 ερευνητικό προσωπικό
  • Προσφέρει πάνω από 400 προγράμματα (έχει 6 ακαδημαϊκές σχολές και 1 μεταπτυχιακό ινστιτούτο)
  • Περίπου 31.800 φοιτητές του σπουδάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Υπάρχουν 14.000 φοιτητές που σπουδάζουν σε προγράμματα του Heriot – Watt μέσω 43 εγκεκριμένων συνεργατών σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο
  • 82% της έρευνάς του χαρακτηρίστηκε ως «παγκόσμιας κλάσης»

Διακρίσεις  – Times Higher Education World University Rankings 2015-16 για το

Heriot Watt

Κατέλαβε την 5η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη 2η στη Σκωτία, με βάση το εισόδημα από την έρευνα σε συνεργασία με τις βιομηχανίες (υπολογιζόμενο σε εισόδημα ανά μέλος ακαδημαϊκού προσωπικού)

Κατέλαβε την 46η θέση στον κόσμο, τη  17η στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη 2η στη Σκωτία για τις διεθνείς του προοπτικές (με βάση το ποσοστό του διεθνούς προσωπικού του πανεπιστημίου, το επίπεδο της διεθνούς συνεργασίας και το ποσοστό των διεθνών φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο). Περισσότερα στοιχεία και διακρίσεις…

Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Εδιμβούργο είναι περίπου 6 μίλια από το κέντρο της πόλης. Η τοποθεσία εξυπηρετείται από τακτικά δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων και είναι επίσης εύκολη η πρόσβαση με το αυτοκίνητο.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Heriot-Watt University, Edinburgh, Scotland, UK EH14 4AS, Tel: +44 (0)131 449 5111

Website: http://www.hw.ac.uk/