Συμπληρωματικές Αιτήσεις Εγγραφών 2021 – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Ενεργειακά Συστήματα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Ενεργειακά Συστήματα με ΔΥΟ κατευθύνσεις από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο HeriotWatt

  • Η βραβευμένη Ερευνητική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος TILOSHorizon 2020 του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πα.Δ.Α.), σε συνέχεια της υπερδεκαπενταετούς επιτυχημένης συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt της Μεγάλης Βρετανίας, υλοποιεί για 16η χρονιά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “MSc in Energy Systems“.
  • Το εν λόγω ΠΜΣ (συνέχεια και εξέλιξη του καθιερωμένου MSc in Energy), εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τα μαθήματα που προσφέρει, με την παρούσα πρόσκληση συγκροτεί το 32ο Τμήμα. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του, μετά τηv παρακολούθηση των σύγχρονων ενεργειακών μαθημάτων του πρώτου έτους, να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών τους στα ερευνητικά και επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, επιλέγοντας στο δεύτερο έτος μεταξύ δύο κατευθύνσεων:

α) Το Σχεδιασμό Ενεργειακών Συστημάτων – Energy Systems Design και

β) Τις Τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Renewable Energy Technologies.

  • Η επιτυχής ολοκλήρωση του ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή μεταπτυχιακού διπλώματος “MSc in Energy Systems – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Ενεργειακά Συστήματα” από τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Heriot Watt University (ΦΕΚ467/2019 Τεύχος Β).

Στόχοι του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “MSc in Energy Systems” στοχεύει:

  • στην παροχή υψηλής ποιότητας θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης σχετικά με την τεχνολογία, τις εφαρμογές, την έρευνα και την ανάπτυξη σε σύγχρονα ενεργειακά θέματα,
  • στην επαγγελματική προοπτική και εξέλιξη των αποφοίτων του στα δυναμικά πεδία της Ενέργειας.

Αντικείμενο και θεματικά πεδία του Προγράμματος

Η Ενέργεια αποτελεί στρατηγικό τομέα ανάπτυξης με ιδιαίτερα μεγάλο επιστημονικό-τεχνολογικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας ταυτόχρονα σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον και δημιουργώντας ιδιαίτερα αξιόλογες προοπτικές απασχόλησης τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή/ευρωπαϊκή αγορά.

Το ΠΜΣ εστιάζει την προσοχή του, μεταξύ άλλων, σε θέματα όπως: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αιολικές-Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις, Καθαρή Ηλεκτροκίνηση, Ενεργειακή Διαχείριση Κτιρίων, Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, Αποθήκευση Ενέργειας, Δίκτυα και Προοπτικές Εφαρμογών Φυσικού Αερίου, Οικονομική Αξιολόγηση Ενεργειακών Έργων, Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Αριστοποίηση Ενεργειακών Λύσεων, Κλιματική Αλλαγή.

Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MSc in Energy Systems

Σε διπλωματούχους-πτυχιούχους ελληνικών και ξένων Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων / Πολυτεχνείων-ΤΕΙ) τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης (εν όψει και του υλοποιούμενου “Brexit”)

  • με αποδεδειγμένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, και
  • με ενδιαφέρον να επεκτείνουν ή να ισχυροποιήσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και τις γνώσεις τους στο ευρύτατο φάσμα των αντικειμένων της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Η φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το ΠΜΣ είναι parttime, με τυπική διάρκεια φοίτησης τα 2 έτη, και οι παραδόσεις των μαθημάτων πραγματοποιούνται κανονικά στις εγκαταστάσεις του Πα.Δ.Α. Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί. Σε ειδικές καταστάσεις μαθήματα διεξάγονται και εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η φοίτηση περιλαμβάνει παρακολούθηση μαθημάτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας (ΦΕΚ467/2019 Τεύχος Β).

Εγγραφή στο Πρόγραμμα – Πληροφορίες

Η εγγραφή γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της αίτησης συμμετοχής, τη διασφάλιση της τήρησης των απαραίτητων προϋποθέσεων και προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου.Λεπτομερείς πληροφορίες για το Πρόγραμμα: http://mscenergysystems.uniwa.gr/;   www.sealab.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία:  210-5381020, 210-5381493, Φαξ: 210-5381468

(Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 09:00-16:00 και Σάββατο 9:00-14:00), e-mail: msc_energy@sealab.gr

Συμπληρωματικές Αιτήσεις Συμμετοχής για την κάλυψη δύο (2) θέσεων έως και 17/09/2021

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος:  Δρ Ι.Κ. Καλδέλλης

print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *